Blog

Categorie: Algemeen
Michel den Daas9-04-2018 13:50
Discriminatie in het wervingsproces?
Het is een trend: als sollicitanten worden afgewezen voor een functie roepen velen direct ’discriminatie!’

Praktijkvoorbeeld
Zo kregen wij onlangs een brief van een organisatie tegen discriminatie. Ze hadden een klacht binnen gekregen over het feit dat wij in een vacaturetekst hadden gezet dat we iemand zochten met minder dan 8 jaar ervaring. Dit blijkt niet te mogen, omdat het discriminatoir zou zijn.
Wij hadden deze formulering er in juist gezet, omdat de opdrachtgever bang zou zijn dat iemand met meer ervaring te snel uitgekeken zou zijn op de vacature. Maar… dit mag dus niet.

Natuurlijk,...
178bekeken
Geen reacties
Categorie: Algemeen
Michel den Daas1-02-2018 14:02
Verkeerde keuze
Veel werkgevers nemen tijdens een sollicitatieprocedure de verkeerde kandidaat aan. Dat is frustrerend en zonde. Voor zowel de nieuwe medewerker als de organisatie. Het is ook onnodig, als je de juiste vragen stelt tijdens het gesprek, dan kom je tot de beste match.

Werving
Overigens begint de procedure met de werving. De manier waarop dit gebeurt is al zeer belangrijk. Zorg voor een goede, pakkende vacaturetekst, gericht op de ideale nieuwe medewerker. Probeer daarin onderscheidend te zijn en duidelijk te maken waar de organisatie voor staat, wat er gevraagd wordt en wat de organisatie te bieden heeft.
Zorg...
509bekeken
Geen reacties
Categorie: Algemeen
Michel den Daas12-01-2018 11:34
Het gebeurt vaak: we komen bij een nieuwe klant om een vacature te bespreken. Er ligt een vacaturetekst en dat gekoppeld aan een salaris levert een Werving & Selectie opdracht op… Hoe snel kunnen jullie iemand leveren?

Alsof de melk op is en je naar de supermarkt gaat om een nieuw pak melk te kopen.

Vacaturetekst is geen functieprofiel
Allereerst leggen we uit dat een vacaturetekst niet hetzelfde is als een functieprofiel. Een vacaturetekst is alleen bedoeld voor de werving en een functieprofiel dient minimaal ca. 75% van de functie te beschrijven.
Verder zijn de meeste profielen verouderd en dus per...
Categorie: Algemeen
Michel den Daas8-11-2017 19:30
‘Het afschaffen van de dividendbelasting levert banen op.’ Dat is niet waar!

Als de voorbelasting van 15 procent -die bedrijven nu verplicht zijn in te houden op het uitgekeerde dividend aan de aandeelhouders- afgeschaft wordt, is dat vooral gunstig voor buitenlandse bedrijven en overheden. Het nieuwe kabinet stelt dat buitenlandse bedrijven zich dan sneller in Nederland zullen vestigen en dat ze minder snel zullen vertrekken uit Nederland. En dat zou dan goed zijn voor de werkgelegenheid in Nederland.

Dit is slechts voor een heel klein deel waar en die 1.4 miljard die de maatregel kost kan op een andere wijze...
684bekeken
Geen reacties
Categorie: Algemeen
Michel den Daas1-09-2017 12:19
Elk kabinet ageert tegen werkgevers omdat ze vinden dat medewerkers te vaak tijdelijke overeenkomsten krijgen en dat er te weinig mensen een vaste baan hebben. Best grappig als je bedenkt dat dit júist komt door maatregelen die de regering zelf in het leven heeft geroepen.

Opheffen loondoorbetaling bij ziekte
Het grootste probleem is dat werkgevers twee jaar lang moeten doorbetalen bij een zieke medewerker. Sterker nog: in sommige gevallen kun je als werkgever 12 jaar aansprakelijk zijn voor de kosten van een zieke medewerker. Als je dit verandert, dan komen die vaste banen vanzelf. Daar kan geen Wet Werk en...
915bekeken
Geen reacties
Categorie: Algemeen
Michel den Daas27-06-2017 10:18
Zelfsturende teams lijken een hype. Meer en meer vooral kleinere en middelgrote organisaties overwegen met zelfsturende teams te gaan werken. Daarbij wordt uitgegaan van eigen verantwoordelijkheid van medewerkers. Zelfsturende teams mogen zelf de eigen doelen bepalen, de werkwijze en welk lid welke bijdrage levert. De teamleden zijn samen verantwoordelijk voor de taken, activiteiten en resultaten. Binnen het team is meestal geen leidinggevende.

Voordelen zelfsturende teams
Uit onderzoek blijkt dat het werken met zelfsturende teams veel voordelen kan hebben… voor medewerkers met een volwassen werkhouding. Het vertrouwen dat deze medewerkers krijgen geeft hen vleugels, het maakt ze sterk en zorgt ervoor...
840bekeken
Geen reacties
Categorie: Algemeen
Michel den Daas28-04-2017 15:01
Dit zijn dé trends op gebied van solliciteren! Sollicitatie Trend 1 : Filmpje op CV
Ruim 90% van de cv’s heeft tegenwoordig een foto. Een foto maakt het CV persoonlijker, waarbij het overigens geen verschil maakt of iemand 'knap' is of niet. Steeds vaker verschijnt een kort filmpje (enkele seconden) naast of in plaats van de foto. Bewegende beelden en geluiden zeggen meer dan drie A4-tjes vol woorden.  Sollicitatie Trend 2 : CV per vacature
Het cv wordt steeds meer echt toegesneden op de functie. Kandidaten benoemen alleen opleiding en ervaring die relevant zijn voor de vacature waar ze op solliciteren. Zaken die er niet...
1148bekeken
Geen reacties
Categorie: Algemeen
Michel den Daas5-04-2017 14:14
Steeds meer bedrijven lijken te kiezen voor een eigen (corporate) recruiter. Soms is dat verstandig, soms niet. De voor- en nadelen op rij.

Recruitment, wat is dat precies?
Recruitment is het hele proces van het werven, selecteren en aantrekken van de meest geschikte nieuwe medewerkers. In de volksmond wordt het ook wel werving & selectie genoemd.

Recruitment is een breed vak. Naast het maken van de juiste vacaturetekst (die lekker leesbaar is, die de lading dekt én goed vindbaar is op internet), het maken van de selectie en het voeren van de sollicitatiegesprekken behoren ook andere zaken tot recruitment:
Employer...
1212bekeken
Geen reacties