Blog

Categorie: Algemeen
Michel den Daas5-06-2018 14:09
Econoom Matthijs Bouwman schreef onlangs over dit onderwerp en meldde dat uit onderzoek blijkt dat Nederlanders gemiddeld 1347 uur per jaar werken. Dat is dus nog geen 26 uur per week. In Europa werken alleen de Duitsers minder (1301). In de andere Europese landen werkt men meer uren, zélfs in de landen waarvan gedacht wordt dat er niet zo hard gewerkt wordt, werkt men meer uren. In Frankrijk werkt men gemiddeld 1399 uur en de Grieken spannen de kroon met 1733 uur.

Kampioen deeltijd werken
Het is al langer bekend: nergens ter wereld wordt er zo veel parttime gewerkt als...
202bekeken
Geen reacties
Categorie: Algemeen
Michel den Daas4-05-2018 15:21
“Het beroep van secretaresse is een uitstervend vak”, “Secretaresse verdwijnt als beroep”, “De secretaresse sterft uit!” . Zomaar een greep uit social media posts en krantenkoppen van de afgelopen tijd. Zelfs het CBS beschouwt het vak van secretaresse als een krimpend beroep, op basis van de cijfers; de werkgelegenheid in het vak daalt flink.

Beroep verdwijnt niet, de rol verandert wel
Het aantal vacatures voor secretarieel medewerkers is bij ons bureau de laatste jaren juist weer enorm gestegen. Hoe valt dat te rijmen met de conclusies van het CBS en het UWV en alle krantenberichten?

Traditionele secretaresse verdwijnt wel
De...
372bekeken
Geen reacties
Categorie: Algemeen
Michel den Daas9-04-2018 13:50
Discriminatie in het wervingsproces?
Het is een trend: als sollicitanten worden afgewezen voor een functie roepen velen direct ’discriminatie!’

Praktijkvoorbeeld
Zo kregen wij onlangs een brief van een organisatie tegen discriminatie. Ze hadden een klacht binnen gekregen over het feit dat wij in een vacaturetekst hadden gezet dat we iemand zochten met minder dan 8 jaar ervaring. Dit blijkt niet te mogen, omdat het discriminatoir zou zijn.
Wij hadden deze formulering er in juist gezet, omdat de opdrachtgever bang zou zijn dat iemand met meer ervaring te snel uitgekeken zou zijn op de vacature. Maar… dit mag dus niet.

Natuurlijk,...
421bekeken
Geen reacties
Categorie: Algemeen
Michel den Daas1-02-2018 14:02
Verkeerde keuze
Veel werkgevers nemen tijdens een sollicitatieprocedure de verkeerde kandidaat aan. Dat is frustrerend en zonde. Voor zowel de nieuwe medewerker als de organisatie. Het is ook onnodig, als je de juiste vragen stelt tijdens het gesprek, dan kom je tot de beste match.

Werving
Overigens begint de procedure met de werving. De manier waarop dit gebeurt is al zeer belangrijk. Zorg voor een goede, pakkende vacaturetekst, gericht op de ideale nieuwe medewerker. Probeer daarin onderscheidend te zijn en duidelijk te maken waar de organisatie voor staat, wat er gevraagd wordt en wat de organisatie te bieden heeft.
Zorg...
825bekeken
Geen reacties
Categorie: Algemeen
Michel den Daas12-01-2018 11:34
Het gebeurt vaak: we komen bij een nieuwe klant om een vacature te bespreken. Er ligt een vacaturetekst en dat gekoppeld aan een salaris levert een Werving & Selectie opdracht op… Hoe snel kunnen jullie iemand leveren?

Alsof de melk op is en je naar de supermarkt gaat om een nieuw pak melk te kopen.

Vacaturetekst is geen functieprofiel
Allereerst leggen we uit dat een vacaturetekst niet hetzelfde is als een functieprofiel. Een vacaturetekst is alleen bedoeld voor de werving en een functieprofiel dient minimaal ca. 75% van de functie te beschrijven.
Verder zijn de meeste profielen verouderd en dus per...
Categorie: Algemeen
Michel den Daas8-11-2017 19:30
‘Het afschaffen van de dividendbelasting levert banen op.’ Dat is niet waar!

Als de voorbelasting van 15 procent -die bedrijven nu verplicht zijn in te houden op het uitgekeerde dividend aan de aandeelhouders- afgeschaft wordt, is dat vooral gunstig voor buitenlandse bedrijven en overheden. Het nieuwe kabinet stelt dat buitenlandse bedrijven zich dan sneller in Nederland zullen vestigen en dat ze minder snel zullen vertrekken uit Nederland. En dat zou dan goed zijn voor de werkgelegenheid in Nederland.

Dit is slechts voor een heel klein deel waar en die 1.4 miljard die de maatregel kost kan op een andere wijze...
846bekeken
Geen reacties
Categorie: Algemeen
Michel den Daas1-09-2017 12:19
Elk kabinet ageert tegen werkgevers omdat ze vinden dat medewerkers te vaak tijdelijke overeenkomsten krijgen en dat er te weinig mensen een vaste baan hebben. Best grappig als je bedenkt dat dit júist komt door maatregelen die de regering zelf in het leven heeft geroepen.

Opheffen loondoorbetaling bij ziekte
Het grootste probleem is dat werkgevers twee jaar lang moeten doorbetalen bij een zieke medewerker. Sterker nog: in sommige gevallen kun je als werkgever 12 jaar aansprakelijk zijn voor de kosten van een zieke medewerker. Als je dit verandert, dan komen die vaste banen vanzelf. Daar kan geen Wet Werk en...
1023bekeken
Geen reacties
Categorie: Algemeen
Michel den Daas27-06-2017 10:18
Zelfsturende teams lijken een hype. Meer en meer vooral kleinere en middelgrote organisaties overwegen met zelfsturende teams te gaan werken. Daarbij wordt uitgegaan van eigen verantwoordelijkheid van medewerkers. Zelfsturende teams mogen zelf de eigen doelen bepalen, de werkwijze en welk lid welke bijdrage levert. De teamleden zijn samen verantwoordelijk voor de taken, activiteiten en resultaten. Binnen het team is meestal geen leidinggevende.

Voordelen zelfsturende teams
Uit onderzoek blijkt dat het werken met zelfsturende teams veel voordelen kan hebben… voor medewerkers met een volwassen werkhouding. Het vertrouwen dat deze medewerkers krijgen geeft hen vleugels, het maakt ze sterk en zorgt ervoor...
946bekeken
Geen reacties