Hou op met somberen!

Michel den Daas 12-4-2013 17:29
Categorie:: Algemeen

Hou op met somberen!

Na het onlangs gesloten Sociaal Akkoord zei Rutte het zelf ook al: “Hou op met somberen!”

Hoewel ik het steeds vaker niet eens ben met Rutte en het kabinet, ben ik dit wel hardgrondig met hem eens.

Het lijkt wel of goed nieuws geen nieuw is. Als ik naar het journaal kijk en de kranten lees (offline en online) dan word ik daar soms erg recalcitrant van. Ja, de economie zit in een dip, ja, het zit veel mensen economisch even minder mee. Maar door elkaar daar continu op te wijzen, wordt het niet beter hoor! En we hebben het nog steeds goed in Nederland!

Welvaart is een gevoel. Wij zijn nu met z’n allen veel rijker dan pakweg 25 jaar terug, toch voelt dat bij veel mensen niet zo. Werknemers hadden 40, 50 jaar geleden gemiddeld minder te besteden dan bijstandstrekkers anno 2013. Volgens velen leven bijstandstrekkers anno nu in armoede, terwijl de werknemer van toen zich destijds gelukkig en welvarend voelde…..

Nergens in de wereld, zelfs niet in Griekenland en op Cyprus is het consumentenvertrouwen zo laag als in Nederland. Veel berichten worden negatief gebracht, terwijl ze ook positief gebracht kunnen worden. Daar krijg je dan toch een veel beter gevoel van?

Voorbeeld:
Steeds meer mensen kunnen hun hypotheek niet meer betalen!’
Wat zijn de feiten? Op dit moment kunnen 76.000 huishoudens hun maandelijkse hypotheeklasten niet betalen. Normaliter is dat circa 60.000. In NL zijn er 3.55 miljoen huishoudens met een hypotheek. Concreet betekent dit dat 0.02% problemen heeft. 0.02% !
Ik zou zeggen:
‘Ondanks de economische situatie kan 99.9% van de huishouden de hypotheek nog steeds betalen
!’

Nederland, hou op met somberen en ga weer eens wat geld uitgeven. Nergens ter wereld wordt zoveel gespaard als in Nederland. Miljarden hebben we, we geven het alleen niet meer uit. Neem een voorbeeld aan de Duitsers: die blijven kopen en daardoor draait hun economie een stuk beter.

Kop op mensen! Lach eens wat vaker, ga er vaker op uit, geniet, boek een hotelletje, ga naar een restaurant, koop een nieuwe auto en verhuis naar dat huis van je dromen. De huizenprijzen zijn nu erg laag, sla je slag!

Overigens geldt dat ook voor Rutte c.s.: geef weer eens wat uit, help de economie op gang. Ook Rutte: hou op met somberen!

Reacties (2)

Wilma Hartman 18-6-2013 11:55
<p>Het is hier wel erg overtrokken neergezet. Positief blijven doe ik zeker wel en ik ben gelukkig wel steeds aan het werk ook al zijn het korte perioden van vervanging gedurende ziekte of zwangerschapsverlof. Maar geld uitgeven, nee hoor, ik kijk wel uit zeker wat betreft grote uitgaven. Wel zoek ik nog steeds naar een baan voor een langere periode (vast?) en geloof zeker dat het echt wel een keer gaat lukken.</p>
Ingeborg de Jong 24-4-2013 16:28
<p>Ik kan het niet nalaten om hierop te reageren, want boevenstaand verhaal is echt genant.</p> <p>Ik ben het ermee eens dat we positief moeten blijven. Maar om voor een ander te roepen, nee nog erger, te BEPALEN!, dat er geld uitgegeven moet worden? Nee!</p> <p>Ik ben reeds meer dan een jaar werkzoekend en heb een WW van € 925. Mijn vaste lasten bedragen gemiddeld € 1.100 en dan hebben ik en mijn katten nog geen eten en drinken.<br />Kunt u mij vertellen waarvan ik een huis moet kopen? De bank ziet me al aankomen ... Op vakantie gaan? Uit eten gaan? De bodem van mijn spaartpot is in zicht en ik weet niet hoe lang ik er nog mee rond moet/kan komen. Denkt u dan werkelijk dat ik dat geld voor onnodige zaken aanwend?</p> <p>Pfff. Er lopen een heleboel onwetende en onzin blatende mensen op deze aardbol rond die zich geen moment kunnen indenken dat er werkelijk mensen zijn die geen cent meer te besteden hebben na afdracht van huur (Ja, u kunt wel als voorbeeld hypotheeklasten aandragen, maar dan laat u een nog groter deel van de mensheid, namelijk de huurders buiten beschouwing! http://nieuws.openhandel.nl/76380/127/Armoede_slaat_toe:_bijna_een_miljoen_huishoudens_kunnen_de_huur_niet_meer_betalen!/), verzekeringen, gas/licht/water etc.</p> <p>Ik ga er gemakshalve vanuit dat u NIET tot de groep mensen behoort die niets meer te besteden hebben en dat het dus vanuit uw positie ook wel heel erg gemakkelijk praten is over MIJN portemopnnee waarin u niet kan kijken. Ik kan dan ook geen enkele andere reden bedenken voor deze sneue en gejatte poging tot een 'positieve' bijdrage, anders dan dat u kennenlijk een stukje - onzinnige - kopij moest inleveren voor de baas,</p> <p>Stop met dooddoeners, algemeenheden ("we,we, we", praat gewoon lekker voor jezelf) en kulvergelijkingen met 40/50 jaar geleden. Je kunt geen appels met peren vergelijken, en al helemaal niet als je alle onevenredig meer gestegen lasten buiten beschouwing laat ...</p>

Reageer