Tips voor CV op Nationale Vacaturebank

M. den Daas 12-10-2011 10:21
Categorie:: Algemeen

Wij zien regelmatig goede kandidaten die zich onvoldoende profileren op de vacaturebanken op internet, zoals de Nationale Vacaturebank.

Als je als werkzoekende gevonden wilt worden, zul je jezelf goed moeten presenteren. Dat is essentieel en verhoogt de kansen op een nieuwe baan enorm!

Hierbij enkele tips over het plaatsen van je CV op diverse sites:
Zorg dat de 'kop' (de 'titel') iets zegt over wat je wilt, dus niet 'CV van Marco Jansen', maar 'ambitieuze commercieel manager zoekt uitdaging in de regio Utrecht' of 'Ervaren debiteurenbeheerder zoekt fulltime baan in Amsterdam'. Dan weten potentiële werkgevers direct wie je bent en wat je voor ze kan betekenen. Daarmee wordt je CV al snel 300% vaker bekeken.

Verder moet je in je CV, kort maar krachtig, duidelijk maken wat je hebt gedaan. Je kunt dat het beste zó omschrijven dat daar vanaf straalt welke functie je ambieert. Dus als je Supervisor bent geweest van een technische dienst, maar ben je zelf niet technisch, omschrijf je functie dan niet als 'technical supervisor', maar als 'supervisor van de technische dienst', of 'coördinator van de service afdeling'.
Heb je een technische opleiding op MBO niveau (bijv. 'MTS mechanische techniek'), maar zoek je een functie als Supervisor in een logistieke omgeving, vermeldt dan alleen dat je MBO hebt gedaan en laat de toevoeging richting de technische kant achterwege.

Benoem je opleidingen, maar níet de basisschool. Op welke scholen je de opleidingen genoten hebt, is niet van belang, de richting (bijv. Bedrijfskunde) wél. Het vakkenpakket is ook niet van belang.

Als je vaak via uitzendbureaus hebt gewerkt, noem de losse werkgevers niet één voor één op. Cluster deze werkervaringen en vat ze samen in één periode. Probeer je CV samen te vatten in 2, maximaal 3 A4-tjes (2 is beter).

Bedenk je dat je profiel op vacaturesites jouw visitekaartje is, op basis waarvan potentiële werkgevers in een split-second beslissen of ze je CV bekijken en vervolgens binnen 5 seconden beslissen of ze je uitnodigen voor een gesprek!

Reageer