Grotere kansen op een baan? Stop met het lezen van de krant, wees positief en verander!

Michel den Daas 23-8-2012 14:49
Categorie:: Algemeen

Iedereen lijkt zo langzamerhand collectief gek te worden, er heerst alleen maar negativiteit. De ene crisis volgt de andere op, de bankencrisis, de hypothekencrisis, de eurocrisis, de landencrisis, de mogelijke “Grexit’, ga zo maar door.

Ga daar niet in mee!

Aan al die zaken kun je zelf toch niets veranderen (hooguit een beetje beïnvloeden door wel te stemmen op 12 september). Ga je vanaf nú focussen op de dingen waar je wél invloed op hebt.

Stel je zit zonder werk en dat duurt al veel langer dan je wilt. Je kunt je daarover beklagen en dat mag ook, maar op een gegeven moment moet je iets gaan doen, moet je iets veranderen.

Als je wilt dat er iets verandert, moet je, precies, bij jezelf beginnen. Oók, of misschien wel júist, als je een baan zoekt. Laat die negatieve energie achter je, buig het om naar positivisme, naar daadkracht, naar actie! Straal dat uit, 24/7, elke minuut, elke dag. Dán gaat er iets gebeuren. Je moet grenzen verleggen, nieuwe dingen durven doen, jezelf durven te onderscheiden.

Want dát is wat werkgevers en opdrachtgevers willen: mensen die dúrven, mensen die het verschil maken, mensen die boven de grauwe middelmaat uitstijgen.

Dus leg je niet neer bij hoe het nu is, pak jezelf beet en onderneem, verander, ga er op uit, ontmoet nieuwe mensen, laat iedereen weten dat je een baan zoekt en waar jij je in onderscheid, zet jezelf als een merk in de markt, verkoop jezelf, laat je zien op Social Media, en je zult zien dat je kansen op een baan steeds groter worden. SUCCES!

Reageer