Hoe maken wij de perfecte match?

Tjitske Leanne 3-6-2021 13:53
Categorie:: Algemeen

Hoe bouw je een goede band op tussen werknemer en werkgever? Wat zorgt voor een duurzame relatie voor de lange termijn? In dit artikel geven wij onze adviezen voor het creëren van de perfecte match.

Het allerbelangrijkste en de basis: écht in gesprek gaan met je opdrachtgever en de kandidaat!
Van de opdrachtgever wil je weten welke doelen zij hebben binnen de organisatie, welke bedrijfscultuur er heerst en welke prioriteiten de organisatie heeft.
Dit wordt dan vergeleken met de zachte criteria van de kandidaat. Bij welke cultuur de kandidaat past, wat de kandidaat drijft en welke persoonlijkheid hij of zij heeft, is belangrijk voor de connectie met de opdrachtgever.

Kijk verder dan het CV van de kandidaat
Je wilt natuurlijk dat de kandidaat past bij de functie die hij of zij gaat doen. Het karakter en de levenservaringen van de kandidaat kunnen hier ook invloed op hebben. Tevens vinden wij het erg belangrijk om te kijken naar de overeenkomsten tussen wat iemand zoekt en hoe dat past bij de vacature. Waar wordt iemand nu écht gelukkig van, wat heeft iemand nodig in een functie of samenwerking met collega’s, wat zijn iemands drijfveren?

Ga voor de relatie voor de lange termijn!
Ga voor de lange termijn, dus bouw aan een relatie en ga niet voor de ‘quick wins’. Wij willen onze kwaliteiten inzetten voor de opdrachtgevers en kandidaten, zodat zij ook goed weten wat ze aan ons hebben. Hier steken wij veel tijd in, om een goede band te krijgen met de opdrachtgevers en de kandidaten. Hierbij denken wij mee met de situatie van de persoon en geven wij advies.

Durf kritisch te zijn
En wat ook belangrijk is, is dat wij zelf kritisch zijn. Wij wijzen regelmatig kandidaten af aan het eind van het gesprek, omdat we denken dat ze niet goed passen bij de vacature en/of de organisatie. Of dat ze niet genoeg geluk, voldoening of uitdaging uit hun functie zullen halen. We stellen dus uiteindelijk alleen kandidaten voor aan de opdrachtgever waar we oprecht van overtuigd zijn.

Kunnen wij u helpen om die perfecte match te maken door middel van werving & selectie? Lees hier dan meer over onze werkwijze of neem contact met ons op!

Reageer