Marjolein Zents over Pienk

Michel den Daas 30-6-2021 11:58
Categorie:: Algemeen

Marjolein Zents over haar werkervaring bij Pienk
Marjolein werkt iets meer dan een jaar bij Pienk als consultant werving & selectie. Na lang gewerkt te hebben binnen de farmacie en medical devices waarbij ze veel van huis was, wilde ze een nieuwe baan met meer reguliere werktijden maar wel met verantwoordelijkheid. “Via het internet ben ik bij Pienk terecht gekomen en ik dacht vanaf het eerste moment ; dit is echt de baan en het bedrijf waar ik naar op zoek ben”. In dit interview vertelt Marjolein meer over haar werkervaring bij Pienk.

Hoe ben je bij Pienk terecht gekomen?
"Toen mijn kinderen naar school gingen, wilde ik graag weer aan het werk. Ik zocht een baan met meer reguliere werktijden, maar waar ik wel verantwoordelijkheden draag. Via het internet ben ik bij Pienk terecht gekomen en de vacature sprak mij meteen aan. Ik ben vanuit het verleden gewend om zelf een selectie te maken uit geselecteerde kandidaten voor vacante posities binnen mijn teams. Toen vond ik het al erg leuk om te kijken waar de match tussen de kandidaat en de vacature precies zit. Het maken van deze matches sprak mij meteen aan in de vacature van Pienk."

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er van jou uit?
"Als ik binnen kom op kantoor kijk ik altijd eerst naar mijn mailbox en de stand van zaken van alle procedures die er lopen. Dan kijk ik of er nieuwe sollicitaties zijn en bel ik met geïnteresseerde kandidaten. Ook vind ik het leuk om de geplaatste kandidaten te bellen om te horen hoe zij hun nieuwe baan ervaren. Verder voer ik sollicitatiegesprekken met kandidaten voor een eerste selectieronde en ga ik langs bij opdrachtgevers voor nieuwe opdrachtaanvragen. Door langs te gaan bij de opdrachtgever kan ik een beeld krijgen van de situatie bij het bedrijf."

Van welke werkzaamheden krijg jij energie?
"Het geeft mij energie als ik kandidaten echt kan helpen. Ik zit regelmatig met kandidaten aan de lijn om hen te adviseren over hun situatie. Ik kan ze helpen met de voorbereiding van een sollicitatiegesprek en vind de terugkoppeling ook erg leuk om te doen. Verder is het maken van de match tussen een kandidaat en de opdrachtgever fantastisch om te doen. Als ik dan een match kan maken waar de opdrachtgever en de kandidaat erg tevreden mee zijn, heb ik de voldoening dat ik mijn werk goed gedaan heb.
Daarnaast vind ik ook het bezoeken van de opdrachtgever erg leuk, omdat je een beter beeld van de rol van de vacature / functie in het bedrijf krijgt. Maar ook om te zien welke mensen er rond lopen en hoe de bedrijfscultuur is. Zo krijg ik alvast een beeld van welke mensen bij het bedrijf passen. Ook is het fijn om een betere klik met de klant te krijgen en goed te weten wat de behoefte van de klant is."

Kan je iets vertellen over een opdracht die je erg leuk vond om te doen?
"Ik heb een tijdje geleden een opdracht gedaan voor een internationaal bedrijf waar ik de tussenpersoon was voor het gehele traject. Ik moest met de contactpersoon in Frankrijk contact hebben bij het begeleiden van het proces. Aan het begin van de opdracht was het lastig om duidelijk te weten waar de behoefte van de klant lag. Toen ik dat helder had, kon ik twee goede kandidaten voordragen, waar ze eigenlijk niet uit konden kiezen. Het succesvol afsluiten van dit lange traject, gaf mij een erg goed gevoel."

Wat hoop je bij Pienk nog te bereiken?
"Ik hoop bij Pienk mijn kennis op HR gebied nog meer uit te kunnen breiden."

Wil jij ook bij Pienk komen werken? Bekijk hier de openstaande vacatures.

Reageer