Van Gaal als Recruiter

Michel den Daas 19-5-2014 17:09
Categorie:: Algemeen

Louis van Gaal staat voor een grote uitdaging, namelijk het recruteren van het beste team dat optimaal gaat presteren op het WK in Brazilië. Van Gaal in de rol van recruiter.

Zijn voordeel is dat hij niet hoeft te werven, iedereen wil in Oranje spelen. Hij hoeft alleen maar het beste team samen te stellen en daar het maximale uit te halen.

Het beste team selecteren is iets anders dan de beste spelers bij elkaar brengen. In een team moet je vedetten hebben, spelers die zo goed zijn dat ze het verschil kunnen maken, maar je hebt ook de zogenaamde waterdragers nodig, spelers die zich wegcijferen voor de vedetten en daar geen probleem mee hebben. Zoals Adri van Tiggelen, Berry van Aerle en Jan Wouters in 1988 in dienst speelden van Van Basten en Gullit.

Iedereen weet nog dat Jan Wouters, een gewaardeerde ‘waterdrager’ op het middenveld, precies wist hoe Van Basten ging lopen, zodat Wouters de pass kon geven waardoor Van Basten de 1-2 tegen de Duitsers kon maken. Kijk, dáár gaat het om: weten wat een andere gaat doen en daar op anticiperen, zodat het optimale resultaat gehaald kan worden.

De recruiter moet zorgen voor de beste teamsamenstelling, moet elke speler op zijn beste kwaliteit waarderen en zijn sterke punten verbeteren en volledig uitnutten. De dingen die een speler minder goed kan, moet een andere speler doen. In het team moet alles kloppen, niet alle spelers hoeven overal goed in te zijn. Ze moeten elkaar aanvullen.

Recruitment is echt een vak en ik wens Van Gaal dan ook veel succes!

Reacties (1)

Ronald de Lange 25-7-2014 13:58
<p>Als een ieder zijn/haar werkzaamheden beter organiseert zal ook de totale organisatie beter functioneren...!!</p> <p>Routine is killing voor ieder team en/of iedere onderneming.</p>

Reageer