Einde van de HR Generalist?

Michel den Daas 3-7-2015 16:56
Categorie:: Algemeen

Marktontwikkelingen HR
Waar gaat de markt voor HR Professionals heen? Er zijn veel ontwikkelingen op HR gebied en de markt lijkt aan te trekken. Maar hoe gaan organisaties inspelen op die ontwikkelingen en vraagstukken en hoe ziet de rol van HR er straks uit?

Verdergaande flexibilisering
Iets dat zeker is, is dat de flexibilisering van de arbeidsmarkt verder door zal zetten. Bijna 1/3e van de werkenden werkt al op flexbasis, óf op uitzendbasis, óf via een tijdelijke overeenkomst, of als ZZp’er. Deze trend heeft consequenties voor het werk van de HR Professionals, maar wellicht ook voor hun eigen positie.

Geen generalisten meer, maar specialisten
Ik kan mij voorstellen dat organisaties in de toekomst geen HR generalisten meer in dienst gaan nemen, maar voor elke HR uitdaging een specialist aan gaan trekken, op tijdelijke basis. Als men voor een reorganisatie staat een specialist die juridisch onderlegd is en veel ervaring heeft met reorganisaties en alle consequenties, in geval van het opzetten van een loongebouw een andere specialist, bij werving en selectie een recruiter, etc. etc.

Goedkoper?
Deze specialisten worden dan alleen tijdelijk ingehuurd om de klus te klaren en meer niet. Overige zaken zoals begeleiden en coachen van het personeel komt dan in de lijn te liggen. Per uur betaal je meer, maar omdat je minder uren inhuurt, kan het wel eens goedkoper uitpakken. Bovendien heb je dan voor elk project een echte specialist in plaats van de generalist die zich nog moet verdiepen in de problematiek.

Hoe ziet u de toekomst van HR? Hebben de HR generalisten toekomst? Graag uw mening!

Reageer