Gezocht: politici met ballen! En met passie voor werkgelegenheid!

Michel den Daas 2-2-2015 10:17
Categorie:: Algemeen

‘Air France wil greep doen in kas KLM. Nederlandse regering maakt zich zorgen.’

KLM zou 3000 banen moeten schrappen omdat de Fransen er een zooitje van maken. Te zot voor woorden. Bovendien was dit te voorkomen geweest als de Nederlandse regering KLM niet had verkwanseld aan Air France.

Uittocht
KLM is niet het eerste en ik ben bang niet het laatste bedrijf waarmee dat gebeurt. Stork, Draka, Bührmann-Tetterode, Hoogovens, Wegener, Numico, ga zo maar door. Allemaal Nederlandse bedrijven overgedaan naar buitenlandse handen. Daarmee is de Nederlandse economie beschadigd én is er veel werkgelegenheid verdwenen. We staan er bij en kijken er naar.

Frankrijk als voorbeeld
Neem eens een voorbeeld aan bijvoorbeeld Frankrijk. Het Franse bedrijf Alstom zat in zwaar weer en zocht een koper. Siemens en General Electric (GE) wilde het bedrijf overnemen. De Franse regering ging na zware onderhandelingen akkoord…. Mits: er minimaal 1000 arbeidsplaatsen in Frankrijk werden gecreëerd én de Franse regering een aandeel van 20% kreeg. Resultaat: Alstom gered, méér werkgelegenheid in plaats van minder én een extra inkomstenbron voor de overheid. Kijk, zo doe je dat Rutte cs. !

In Nederland laten we alle bedrijven voor een habbekrats gaan, met als resultaat minder werkgelegenheid. Zelfs als de Fransen (Air France) er een potje van maken, kost het ons (KLM) 1,1 miljard euro en 3000 banen!

Landsbelang
Waren we maar wat meer protectionistisch, zoals de Fransen en de Amerikanen en waren we maar wat minder het braafste jongetje van de klas. Hetzelfde als het om Griekenland gaat.

De Grieken willen nu eerdere leningen niet terugbetalen (is dat niet gewoon diefstal?), maar willen wel nog meer geld. En als we dat niet doen, dreigen ze om Poetin te steunen en een veto uit te spreken over verdere sancties vanuit de EU richting Rusland. De Nederlandse regering reageert door te stellen dat ze ‘niet voornemens zijn om de Grieken hun zin te geven’, dat ze ‘eigenlijk vinden dat de Grieken wel zouden moeten terugbetalen’ en meer van dit soort zwakke response.

We hebben politici nodig met ballen, die met hun vuist op tafel durven slaan en opkomen voor de Nederlandse belangen en werkgelegenheid.

Reageer